Laser u estetskoj dermatologiji

oprema_160902_7283_laser

Kako se trajno uklanjaju kapilare?
Prednosti uklanjanja kapilara Neodimium laserom su mnogobrojne. Naime, optičkom energijom ciljano se uništavaju samo kapilare, dok se pritom okolno tkivo čuva. Također pri tretiranju nema površinskog oštećenja kože. Mogu se uklanjati kapilare bez obzira na boju i promjera do 5 milimetara. Manje krvne žile odmah nestaju nakon postupka, dok se druge povlače kroz 3 do 4 sedmice. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a razmak između svakog tretmana je 30 dana.

 

Koje su prednosti podmlađivanja Neodimium laserom?
Idealno je sredstvo za fotorejuvenaciju, odnosno podmlađivanje kože. Postižu se fantastični efekti bez iritacije kože na kojoj nema niti popratnih pojava poput crvenila, otoka, perutanja i krastica. Laserski snop ciljano djeluje na kolagena vlakna i fibroblaste u potkožnom sloju što izaziva njihovu reparaciju, odnosno stara kolagena vlakna zamjenjuju se novima. Tretman traje 30 do 40 minuta i radi se u serijama po 3 do 5 tretmana. Rezultat je kompletno ozdravljenje kože i eliminacija svih strukturnih oštećenja. Tijekom jednog tretmana tretiraju se lice, vrat, dekolte i šake. Valja istaknuti kako se ova dva tretmana mogu raditi zajedno, ali i pojedinačno, te da se smooth pomlađivanje može raditi i u ljetnom periodu.

 

Što je Smooth pomlađivanje?
Smooth pomlađivanje je najorginalniji način pomlađivanja lica laserom kroz usnu šupljinu prilikom čega se koristi frakcijski laser koji omogućuje stvaranje novog kolagena. Tretmanom se postiže oblikovanje i podizanje obraza koji su se tijekom vremena spustili. Takvim podizanjem obraza istovremeno se smanjuju i nazolabijalne bore. Najveća vrijednost ovog postupka je vraćanje prijašnjih kontura lica koje su se sa godinama izgubile. Za tretman nije potrebna priprema, 100% je bezbolan i siguran bez komplikacija i oporavka. Istovremeno se može kombinirati i sa drugim laserskim tretmanima. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana te su sa vremenom sve bolji zbog postupne izmjene kolagena.

 

Odstranjivanje hiperpigmentacija laserom

To su tretmani koji su komforni i bezbolni, a potrebno ih je od 1 do 4 u razmacima od po mjesec dana. Estetski učinci nakon tretiranja su izuzetno uspješni jer se odstranjuju efelide, staračke pjege i trudničke fleke.

 

Prednosti trajnog uklanjanja dlačica laserom:

optičkom energijom uništava se korijen dlake

može se tretirati bilo koji dio tijela siguran i učinkovit način

dugoročni rezultati liječenje uraslih dlaka, tj. folikulitisa

pogodno za sve tipove kože

potrebno je 3 do 6 tretmana

Treba istaknuti kako je tijekom terapije obavezna zaštita kože od UV zračenja, dok se upotreba solarija tijekom ciklusa ne preporučuje. Prije svakog tretmana potrebno je otići na pregled i konsultacije kod dermatologa.

 

Tretiranje onihomikoza i drugih promjena na noktima

Kao najučinkovitiji laser u terapiji onihomikoza tj. gljivične infekcije nokta pokazao se Nd: YAG laser. Njegove zrake prodiru kroz nokatnu ploču i zagrijavaju tkivo u ležištu nokta do temperature od 50 – 55 °C koja uništava gljive. Pri laser tretmanu ne dolazi do oštećenja samog nokta. Zahvat je gotovo bezbolan i provodi se bez primjene anestezije. Broj tretmana ovisi o kliničkoj slici i proširenosti infekcije.

 

Laser se izuzetno uspješno koristi i za…

uklanjanje svih vrsta dobroËudnih izraslina, primjerice

vulgarnih, seboreiËnih bradavica te fibroma

smanjivanje svih vrsta ožiljaka

otklanjanja strija