Poliklinika Sunce-Agram opremljena je najsuvremenijom dijagnostičkom opremom dostupnom na svjetskom tržištu.

 

Od vrhunskih dijagnostičkih uređaja posebno bismo izdvojili:

MSCT uređaj Somatom Definition 64

oprema_160901_6598_msctMSCT (MultiSlice CT, odnosno višeslojni CT) uređaj Somatom Definition 64 predstavlja tehnološki vrhunac u razvoju uređaja za kompjutersku tomografiju (CT), kako zbog kvalitete obrade tako i zbog zaštite pacijenta od suvišnog zračenja.

Uređaj omogućuje vrhunsku kvalitetu pregleda i dijagnostike svih organskih sustava, poput probavnog sustava, organa trbušne šupljine (abdomen), zatim prsišta, pluća i medijastinalnih organa, neurološkog sustava, pregleda u području glave i vrata te mišićnog i koštanog sustava. Također, uređaj omogućuje izvođenje CT-angiografije aorte i njezinih ogranaka, karotidnih arterija te arterija ruku i nogu, kao i arterija mozga.

 

Kao posebnost među sličnim uređajima zadnje generacije izdvojili bismo:

  • oslikavanje srca i analizu prohodnosti koronarnih arterija (CT-koronarografija), bez primjene lijekova za usporavanje rada srca.

CT-koronarografija predstavlja alternativu klasičnoj, kateterskoj koronarografiji te je ugodnija i sigurnija za pacijenta, s obzirom da je minimalno invazivna metoda.

Više o oslikavanju srca i krvnih žila srca možete pronaći na  MSCT 64 koronarografija i MSCT 64 kalcijski score koronarnih arterija.

MR uređaj AVANTO SIEMENS 1.5 T

MR uređaj AVANTO SIEMENS 1.5 T predstavlja tehnološki vrh u kategoriji uređaja za magnetsku rezonanciju (MR).

Uređaj omogućuje dijagnostiku bolesti neurološkog sustava, preglede u području glave i vrata, mišičinog i koštanog sustava te u području trbušne šupljine i medijastinuma, kao i izvođenje MR-angiografije aorte i njezinih ogranaka, karotidnih arterija, arterija ruku i nogu te arterija u mozgu.

Uređajem je moguće oslikavanje funkcije srca te perfuzije miokarda.

 

Kao posebnost MR AVANTO SIEMENS 1.5 T uređaja izdvojili bismo:

  • Jedinstven dizajn koji omogućuje obradu pacijenata koji pate od klaustrofobije, odnosno pacijenata sa strahom od skučenih i zatvorenih prostora (10 do 15% opće populacije).

Više o dijagnostičkim pretragama koje radimo na ovom uređaju možete pronaći u Uslugama, a istaknuli bismo MR muskuloskeletnog sustavaMR dojki s kontrastomMR abdomenaMR fistulografijaMR kralježnice.

RTG uređaj Axiom Iconos R100

oprema_160901_6676_axiomDigitalni teledirigirani uređaj za fluoroskopiju i radiografiju Axiom Iconos R100 koristi se za sve pretrage gastrointestinalnog trakta, slike kostiju, uključujući i artografije s mogućnošću dobivanja žive flouroskopske slike vrhunske kvalitete.

 

Više o dijagnostičkim pretragama koje radimo na ovom uređaju možete pronaći u Uslugama, a istaknuli bismo Intravenozna urografija, Histerosalpingografija, Pasaža crijeva po Pansdorfu, Irigografija.

SIEMENS MAMOMAT 3000 NOVA

oprema_160902_7484_mammomatMammomat 3000 se koristi za svakodnevni screening i dijagnostiku bolesti dojki. Uređaj je digitaliziran čime se pomoću digitalne radne stanica za analizu snimaka dobija mogućnost uvećanja detalja i usporedbe s ranijim snimkama te smanjuje se potreba za dodatnim snimanjem. Uređaj je građen na način da se jačina kompresije dojke automatski prilagođava anatomiji dojke što doprinosi većoj komfornosti pacijentica prilikom snimanja.

Mamografija je dijagnostička metoda kojom otkrivamo bolesti dojke, a s obzirom na porast u pobolijevanju od maligne bolesti dojke, ona je važan dio sistematskih pregleda i preventivne medicine.

 

Izdvojili bismo mamografiju kao prvu metodu  u dijagnostici bolesti dojki , a više o dijagnostici možete pronaći u uslugama  Mamografija ,    MR dojki i UZV dojki.

UZV uređaj Voluson F6

oprema_160901_6434_uzv4D VOLUSON F6 – UZV uređaj izvanredne kvalitete slike,  omogućuje čisti prikaz organa prilikom trudničkih i ginekoloških ultrazvučnih pregleda.

VOLUSON S6  je opremljen naprednim fetalnim echo slikovnim tehnologijama pomoću kojih dobijamo detaljne trodimenzionalne slike srca bebe te  vizualizaciju cijelog rada srca što omogućuje otkrivanje srčanih mana kod nerođenog djeteta.

U ginekološkom UZV praćenju kroz redovite  godišnje sistematske preglede,  zahvaljujući visokoj rezuluciji slike omogućen je prikaz do najsitnijih detalja  morfologije i sluznice maternice, jajnika, jajovoda, mokraćnog mjehura, uretre i vaginalnih stijenki. Dijagnostika patoloških  stanja reproduktivnog sustava  žene time je značajno pouzdanija i brža.

 

Izdvojili bismo

  • 2D/3Diostale aplikacije kao VCI, SonoAVC follicle pomažu u dijagnosticiranjuendometrioze i  prisustvatkiva endometrijaizvan maternice, u praćenju razvoja folikula. Više možete pronaći  na uslugama Ginekološki color doppler  i Ginekološki UZV 
  • Visokokvalitetnu sliku kod praćenja trudnoće i izvanredan prikaz anatomije nerođenog djeteta kod 4D trudničkog UZV-u

Fotona SP Dynamis

oprema_160902_7283_laserFotona SP Dynamis laserski sustavi su višenamjenski uređaji s dvije valne duljine – neodimij Nd:YAG laser 1064 nm i erbium Er:YAG laser 2940 nm.

Te dvije komplementarne valne duljine omogućuju vrlo široku primjenu sustava u estetici, dermatologiji, hirurgiji i ginekologiji.

 

Neki od estetskih tretmana:

Tretmani frakcionalnom i „punom“ zrakom, akne i ožiljci od akni, onikomikoza, vaskularne lezije, pigmentne lezije, benigne lezije, ožiljci, strije, resurfacing kože, bore, zatezanje kože, ablativno i neablativno pomlađivanje kože, otklanjanje dlačica, tretiranje hrkanja..

Primjena u ginekologiji: sindrom vaginalne relaksacije (vaginalna rejuvenacija), stresna urinarna inkontinencija (SUI), vaginalna atrofija, prolaps organa zdjelice.

 

Glavne značajke:

Visokoprecizni tretmani osjetljivi na vrstu tkiva,
Minimalno i9nvazivni, sigurni tretmani s kratkim vremenom oporavka,
Veliko zadovoljstvo i komfor pacijenata,
Intuitivno sučelje na ekranu osjetljivim na dodir,
Jednostavan odabir parametara s grafičkim prikazom,
Veliki izbor modova rada sa predodređenim ili naknadno promijenjenim postavkama,
Impresivan broj kompatibilnih laserskih nastavaka i skenera,
Dvostruka kontrola snage laserske zrake za povećanu preciznost i sigurnost.
Više o uslugama koje pružamo na Fotona laseru možete pronaći na:

incontilase, intimalase